Jadłospis

  

Jadłospis 4 - 8 listopada 2019 r

 

4 listopada (poniedziałek)

- zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną – 300ml
- kluski z serem i sosem truskawkowym - 160g/50g/60g
- kompot – 150ml
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko

 

5 listopada (wtorek)

- zupa pomidorowa z kluskami i zieleniną – 300ml
- kotlet litewski z ziemniakami – 80g/160g
- surówka z warzyw mieszanych z zieleniną – 80g
- kompot – 150ml
- ciasto czekoladowe – 100g
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

6 listopada (środa)

- zupa koperkowa z ziemniakami – 300ml
- gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną – 60g/50g/160g
- sałatka z buraczków z zieleniną - 80g
- kompot – 150ml
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko

 

7 listopada (czwartek)

- zupa z soczewicy z ziemniakami i zieleniną – 300ml
- kotlet z jaj i warzyw z ziemniakami – 80g/160g
- sałata z sosem vinegret
- jogurt waniliowy – 1szt
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

8 listopada (piątek)

- barszcz czerwony z kluskami i zieleniną – 300ml
- ryba panierowana z ziemniakami – 80g/160g
- surówka szwedzka z zieleniną – 80g
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko, ryba

 

 

Jadłospis 4 - 8 listopada - Wegetariański

 

4 listopada (poniedziałek)

- zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną – 300ml
- kluski z serem i sosem truskawkowym – 160g/50g/60g
- kompot – 150ml
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko

 

5 listopada (wtorek)

- zupa pomidorowa z kluskami i zieleniną – 300ml
- ryż z warzywami i fasolą – 250g
- surówka z warzyw mieszanych z zieleniną – 80g
- kompot – 150ml
- ciasto czekoladowe – 100g
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

6 listopada (środa)

- zupa koperkowa z ziemniakami – 300ml
- gulasz sojowy z kaszą jęczmienną – 60g/50g/160g
- sałatka z buraczków z zieleniną – 80g
- kompot – 150ml
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko

 

7 listopada (czwartek)

- zupa z soczewicy z kluseczkami i zieleniną – 300ml
- kotlet z jaj i warzyw z ziemniakami – 80g/160g
- sałata z vinegretem
- kompot – 150ml
- jogurt waniliowy – 1szt
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

8 listopada (piątek)

- barszcz czerwony z kluskami i zieleniną – 300ml
- camembert panierowana z ziemniakami – 1szt/160g
- surówka szwedzka z zieleniną – 80g
- kompot – 150ml
- owoc
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko, ryba

 

  

 

 

Posiłki przygotowuje i dostarcza firma „MALFIL”

 

Odsłony: 5554