Jadłospis

  

Jadłospis 21-25 września 2020r

 

21 września (poniedziałek)

- zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną – 300ml
- leniwe z cukrem i cynamonem – 250g (vege – to samo)
- surówka z marchwi z ananasem – 80g
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

22 września (wtorek)

- krupnik z ryżu z jarzynami i zieleniną – 300ml
- kotlet mielony z ziemniakami – 80/160g (vege – kotlet z jaj)
- surówka z warzyw mieszanych z zieleniną – 80g
- woda

Alergeny: seler, gluten, jajko

 

23 września (środa)

- zupa grochowa z ziemniakami i zieleniną – 300ml
- kurczak w sosie potrawkowym z ryżem - 130g/160g (vege - warzywa w potrawce)
- sałata z vinegretem
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

24 września (czwartek)

- zupa pieczarkowa z kluskami i zieleniną – 300ml
- ryba w cieście z ziemniakami – 80g/160g (vege – kalafior w cieście)
- sałatka z czerwonej kapusty z zieleniną – 80g
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko, ryba

 

25 września (piątek)

- zupa ziemniaczana z zacierkami i zieleniną – 300ml
- gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną – 130g/160g (vege – gulasz sojowy)
- ogórek kiszony – 80g
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko, soja

 

 

 

 

 

 

Posiłki przygotowuje i dostarcza firma  „MALFIL”

 

 

Odsłony: 6477