Jadłospis

 

 

Jadłospis 10–14 maja 2021r.

 

10 maja (poniedziałek)

- zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną
- kluski z serem
- sos jogurtowo-truskawkowy
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

11 maja (wtorek)

- krupnik z ryżu z jarzynami i zieleniną
- kotlet litewski z ziemniakami
- marchewka zasmażana
- woda

Alergeny: seler, jajko

 

12 maja (środa)

- zupa koperkowa z ziemniakami
- pieczeń wieprzowa w sosie z kaszą jęczmienną
- sałatka z czerwonej kapusty z zieleniną
- woda

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

13 maja (czwartek)

- rosół z makaronem i zieleniną
- kotlet rybny z ziemniakami
- surówka z kiszonej kapusty z zieleniną
- woda

Alergeny: seler, gluten, jajko, ryba

 

14 maja (piątek)

- zupa z soczewicy z ziemniakami i zieleniną
- risotto z mięsem
- ogórek konserwowy
- woda

Alergeny: seler, gluten

 

 

 

 

 

 

Posiłki przygotowuje i dostarcza firma  „MALFIL”

 

 

Odsłony: 7275